Inloggen

preview

Welkom op De Singel

.

 

Deze kinderen zijn bij ons op school gestart: 
 
Vanja Borovik in Taalkklas 1
Varvara Borovik in Taalklas 2
 
Wat fijn dat jullie bij ons op school zijn gekomen. We wensen jullie veel plezier op De Singel!

 

Nieuws uit Taalklas 1

In de taalklas werken we over het thema: Van Steen tot huis.
We weten nu de namen van de verschillende kamers in het huis, we weten wat bovenaan/onderaan en in het midden van de trap is. We kennen de begrippen: klein - flink of groot - groter en reusachtig. 
Maar we zijn ook bij de woonboot van juf Marleen geweest, want je kunt ook wonen in een boot! Tijdens de wandeling naar de woonboot hebben we ook allerlei woorden gezocht die bij het thema horen, zoals de regenpijp, de kelder, de brug enz.
 
. . .
.. 
Nieuws uit groep 7

Groep 7 heeft deze week zijn laatste les op de schooltuinen gehad. De grond is klaargemaakt voor de winter en groep 6 en taalklas 2 mag in de lente starten op de tuin! Voor sommige leerlingen zal het een groot gemis zijn, want zij hebben genoten van deze praktische lessen, lekker met de handen in de grond. Dit talent kan je niet altijd op school laten zien, maar in de lessen op de tuin, hebben we de `groene vingers` wel gespot!

Verder oefenen we in groep 7 uiteraard de liedjes van 3 oktober, want volgende week vrijdag zingen we deze liedjes op de Garenmarkt bij het minikoraal. De kinderen zoeken uit wie al die vreemde namen in de liedjes eigenlijk zijn, want in groep 7 moet je wel weten wat je zingt. Ze zoeken deze informatie op het internet en halen het uit boeken. Dus.... voor alle weetjes over de hoofdpersonen uit de liedjes van 3 oktober.... vraag het groep 7!

Dat kan als ze aan de deur staan voor de verkoop van de kinderpostzegels, want..... de verkoop hiervan start woensdag!

 

. . 

Nieuws uit groep 1-2

Maandag 19 september hadden de kleuters verkeersles.
We hebben geoefend met oversteken in 3 groepjes.
We leerden oversteken bij een stoplicht.
We leerden oversteken over een zebrapad en we leerden oversteken tussen de auto's.
Op de foto's kunt u zien hoe dat ging.
De kinderen hebben het heel goed gedaan!
Ook willen wij de moeders bedanken die ons kwamen helpen! 
 
.  . 
Nieuws uit groep 4

Een keer in de week doet groep 4 een begrijpend lezen les. De afgelopen weken werd steeds een ander krijtje uit het boek 'de krijtjes staken' hiervoor gebruikt. 
Dinsdag was het zwarte krijtje aan de beurt. Het zwarte krijtje heeft een brief geschreven waarin hij verteld dat hij boos is omdat hij alleen maar voor de lijntjes wordt gebruikt en niet voor het inkleuren.

Alle kinderen hebben het zwarte krijtje een brief terug geschreven. Het ene kind vond dat het krijtje niet zo moest zeuren, het andere kind schreef juist in de brief met daarin dat het hem/haar spijt en de volgende keer erop zal letten het krijtje ook voor het inkleuren te gebruiken.

Wat een betrokkenheid!

 

. . .

. .. 

Nieuws uit groep 3

Na een geslaagde sportdag en spelletjes middag op vrijdag, begonnen deze week op maandag met verkeersles. Dat was superleuk!! Al fietsend moesten de kinderen verschillende oefeningen doen. Hand uitsteken, bochten fietsen, hard en zacht fietsen, op tijd stoppen. De moeder van Sulayman en Lean hebben geholpen om de oefeningen goed te laten verlopen. Bedankt daarvoor!! 
We hebben inmiddels de i, e, aa, k, m, s, r, p en v geleerd. De kinderen kunnen al best veel woorden lezen! Gelukkig hebben we allemaal leuke leerspelletjes en zijn de lessen afwisselend. We doen regelmatig mix en ruil, gooi en lees, een wandeldictee en woorden & letters joggen.
Met rekenen gebruiken we nu oomk regelmatig de wisbordjes. Toen deden we het spel acht-er-uit. De kinderen kunnen wel vertellen hoe deze spelletjes gaan. Ook leuk om thuis te doen!
 
 . .
Nieuws uit Taalklas 2

Dag lieve ouders en kinderen. 

 

Vorige week hebben we een fantastische sportdag gehad! De regenbuien waren dreigend, maar vielen toch mee. Heel veel actiefoto's. De kinderen en de leerkrachten hebben genoten. Dat heeft Jennifer, onze gymdocent, toch maar goed gedaan! 

Na de sportdag hebben we ook nog spelletjes gespeeld. We hebben nieuwe spelletjes gekregen en nu maar hopen dat iedereen er voorzichtig mee is.  

 

Deze week hebben we ook alweer veel meegemaakt in Taalklas 2.  

Maandag zijn de kinderen naar Naturalis geweest. Ze hebben een Kunstles gehad en schitterende dieren getekend. Het is echt Kunst! 

 

Dinsdag zijn de kinderen erg creatief met taal geweest. Twee groepjes hebben samen per groep een verhaal geschreven. Dat is erg knap. Kijk eens hoe goed en leuk ze dat hebben gedaan. 

Een ander groepje heeft zinnen gemaakt met woordjes. Dat vonden ze erg leuk om te doen. 

 

De laatste dag van de week, vrijdag, weer heerlijk aan de huizen gewerkt met Technolab. 

Het is een leuke klas en de kinderen doen goed hun best! 

Groeten van de juffen Annemarie, Maartje en Maria 

 

. . .

. .

Nieuws uit groep 5

NIEUWE SPELLETJES EN VERKEERSLES IN GROEP 5
Na afloop van de sportdag speelden we met nieuwe spelletjes. 'RaRa, wat ben ik?' is een spel waarbij de spelers niet weten wat ze zijn: een mens, een dier of een ding. Anderen weten het wel want het is te zien op het kaartje in je hoofdband. Door slimme vragen te stellen wisten de spelers het soms ook al te raden. Woensdag kregen we op het schoolplein een verkeersles op de fiets. We leerden om goed op de weg te letten maar óók op elkaar. Fijn dat juf Wies en de vader van Wael ons een uurtje konden helpen!
 
. . .
Nieuws uit groep 6

Deze week stond in het teken van toetsen. Na 5 weken op school is het tijd om een thema of blok af te sluiten. Dit doen we door een toets te maken. Tussen de toetsen door hebben we gelukkig veel andere dingen gedaan. Zo hebben de kinderen woensdag verkeersles gehad en vrijdag met gym gingen ze lasergamen. Er is deze week hard gewerkt! 

 

. . .

Happy birthday!

.

Onze jarigen:

 

15 september - Sara Koujil uit groep 3 

16 september - Julia Kodmani uit groep 3 

20 september - Youssef Addarrazi uit groep 6

22 september - Raha Yousefighozani uit groep 8

23 september - Ibrahim Sow uit groep 5 

23 september - Mahmoud Haj Ibrahim uit groep 8

25 september - Yuna Soekhoe uit groep 7

28 september - Mahmoud Shaaban Saad uit groep 5

30 september - Abdu Alali uit Taalklas 1