Inloggen

preview

Welkom op De Singel

.

 

Deze kinderen zijn bij ons op school gestart: 
 
Zuzanna Chylinska in groep 1
Kolia Bartkov in groep 2 
Yegor Kremsal in Taalklas 1 
 
Wat fijn dat jullie bij ons op school zijn gekomen. We wensen jullie veel plezier op De Singel!

 

Nieuws uit groep 3

Wat gaat het snel in groep 3!
We hebben al de letters i,k,m,s,p en aa geleerd. 
We schrijven nu ook woorden in een werkboekje, dat doen ze in tweetallen. Waarbij de een leest en checkt of het goed is geschreven, de ander schrijft de woorden op en daarna draaien de rollen om.
Vrijdag mogen we naar een theatervoorstelling van studenten van de Pabo kijken.
Er wordt ook steeds meer op de laptop gewerkt. Zoem de bij leert bij het lezen op de computer en ook rekenen kunnen we oefenen op de laptop.
Via deze link kunnen de kinderen nog extra oefenen met de letters en woorden van kern start (letters en woorden joggen). Dit hebben we ook in de klas gedaan. https://youtu.be/fnSE_P5lMvY
Maandag 19 september is er verkeersles van 9.45 tot 10.35. Vindt u het leuk om te helpen, graag melden bij Bettine of Lisette. Er zijn 3 ouders nodig.
 
. . 
Nieuws uit groep 5 

EINDELIJK HUISWERK IN GROEP 5!

Woensdag was het eindelijk zo ver! Groep vijf kreeg voor het eerst een map met huiswerk mee. Met niet één, maar wel vier opdrachten: 1) drie rijen woorden oefenen op BLOON; 2) de tafel van 6 leren;  3) sommen maken over de tafel van 6;  en ook 4) de 26 letters van het alfabet leren. Best veel hè? Maar gelukkig is er een hele week tijd om te leren en te werken met potlood. Want op woensdag 14 september moet de huiswerkmap pas weer mee naar school!

 

Nieuws uit groep 7 

Inhibitie, weet u wat dat is? Groep 7 wel en we doen heel veel leuke spelletjes om het goed te oefenen. Het is één van de executieve functies die je nodig hebt om dingen voor elkaar te krijgen en goed te kunnen leren. Als je inhibitie goed is, dan kan je je eigen gedrag remmen. Het zorgt ervoor dat je eerst nadenkt en dan pas doet en dat je niet reageert op afleidende prikkels. Op de foto oefenen we met tellen tot 20, maar je mag het cijfer niet tegelijk zeggen. Je mag ook niet afspreken wie er aan de beurt is. Het is ons tot nu toe één keer gelukt!

 

.

Nieuws uit groep 1-2

Op woensdag 7 september zijn we met de groep voor het eerst dit schooljaar naar de bibliotheek geweest. Eerst werd er voorgelezen uit het boek "Kleine muis en de rode knikker" en na het lezen van dit verhaal mochten de kinderen allemaal een boek uitkiezen om te lenen en mee te nemen naar de klas. In de klas zullen we de komende weken alle boeken van de kinderen voorlezen zodat iedereen weet waar zijn of haar boek over gaat. We hebben dus voorlopig weer voldoende leesvoer in de groep.

 

  .

Nieuws uit groep 4 

In groep 4 hebben we het verhaal van Septem gelezen. Septem is een spin met maar 7 poten en hij komt altijd overal te laat. Daar heeft zijn moeder een oplossing voor. Om iedere poot een horloge. Alleen is er een probleem... Septem kan geen klokkijken. In het verhaal gaat hij dat leren. In de klas hebben we ook geoefend met de cijfers van de klok waar deze horen en hoe je kunt onthouden hoe je de klok neerlegt. Iedere week oefenen we één keer met de rekenles de klokken. Dat is nog niet altijd even makkelijk. 

 

Volgende week maandag (19 september) hebben wij verkeersles en moeten de kinderen hun fiets meenemen. Vrijdag 16 september hebben wij sportdag en komen de kinderen in hun sportkleding naar school.

 

.  . 

. .

Nieuws uit groep 6

In groep 6 wordt er alweer hard gewerkt. Er worden weer veel nieuwe dingen geleerd en geoefend. Met geschiedenis hebben we geleerd over de hunebedden en de Romeinse limes. Met aardrijkskunde leren wij over Nederland en al het water. Denk aan de zeespiegel en het NAP en hoe zitten dijken en duinen eigenlijk in elkaar. 

Daarnaast is er ook ruimte voor een spelletje tussendoor of een creatieve les. Zo hebben de kinderen een tekening van zichzelf gemaakt met schaduw! 

 

. .

Nieuws uit Taalklas 1 

Op maandag heeft taalklas 1 les in creatieve vakken.
BplusC begeleidt deze activiteit, afgelopen maandag hebben we tekenen en toneelspelen gedaan.
We hebben de juf getekend zonder naar het papier te kijken. We hebben een zelfportret gemaakt. Bij toneelspelen hebben we gespiegeld: 1 kind maakt een beweging en de ander doet hem/haar na.
 
. .
 .
Happy birthday!

.

Onze jarigen:

 

2 september - Yaya Sylla uit groep 3 

6 september - Roma Rososhyk uit Taalklas 2 

8 september - Miraç Erol uit groep 4 

9 september - Aiden Blignaut uit Taalklas 1 

10 september - Mohammad Qunoo uit groep 2