Inloggen

preview

Welkom op De Singel

.

 

Deze kinderen zijn bij ons op school gestart: 
 
Sohayb Ahannay in groep 1 
Eliz Juhana in groep 1 
Sulayman Ahannay in groep 3
Aya Ahannay in groep 6 

Santiago Gutierrez Brav in Taalklas 2 

Ghaida Abdullah Huess in Taalklas 2

Maryem in Taalklas 2 

Daniela Guiterrez Bravo in Taalklas 1 
Aren Margaryan in Taalklas 1 
Anastasiia Mihaleva in Taalklas 1
 
Wat fijn dat jullie bij ons op school zijn gekomen. We wensen jullie veel plezier op De Singel!
 
Nieuws uit groep 1-2

De eerste week is voorbij en we zijn het schooljaar in groep 1 en 2 goed gestart. De kinderen vonden het leuk elkaar weer te zien na de vakantie en hadden er allemaal zin in. Ook de nieuwe kinderen zijn met open armen ontvangen en hebben al een plekje gevonden in de groep. We starten dit schooljaar met het thema "Welkom" en bij dit thema komt alles wat we op school doen aan bod. We nemen binnen dit thema de tijd om na de vakantie weer te wennen aan hoe het gaat op school. We lezen hierbij het boek; "Het kleurenmonster gaat naar school" . Ook zijn we weer gestart met de spelinloop op dinsdag- en donderdagochtend. Ouders zijn van harte welkom om van 8.30 tot 8.45 een spelletje of een puzzel te doen samen met de kinderen. 

 

. . 

Nieuws uit groep 3

Na heerlijke zonnige zomervakantie was het dan zo ver....naar groep 3!!
Het is weer heel anders dan in groep 2. Alle kinderen hebben een eigen tafel en stoel. 
We hebben al hartstikke veel gedaan de eerste week. De letter i en k geleerd met zoem de bij. En meteen ook de schrijfletters van de i en k. 
We doen ook veel taal- en rekenspelletjes waarbij je door de klas mag lopen, je onthoudt dingen beter als het op verschillende manieren krijgt aangeboden en je kan je daarna weer goed concentreren op je werk.
Ook hebben we buiten rekenspelletjes gedaan. De kinderen moesten hun getalkaart vergelijken en zeggen wat meer en minder is. Een ander spel was met de dobbelsteen gooien en daarna moesten ze opzoek naar het cijfer en een parcours afleggen. Gelukkig konden we het in de schaduw doen, want de zon schijnt volop deze week.
Met kwink doen we kennismakingsspelletjes om elkaar goed te leren kennen en om er een gezellige, veilige groep van te maken.
Vandaag hebben we Engels gedaan en geoefend om in het Engels te zeggen hoe je heet en aan de ander zijn naam te vragen.
We gaan er een mooi jaar van maken!
juf Bettine en juf Lisette
 
.  
Nieuws uit groep 4

De eerste week zit erop en wat hebben we hard gewerkt! 

Het is best even wennen zo in groep 4, want er zijn best veel dingen nieuw. Zo werken we nu met rekenen en spelling op de laptop, hebben we voor taal een taalboek en leren we de hoofdletters. De afgelopen week hebben we veel spelletjes gedaan om elkaar nog beter te leren kennen of waarbij we goed moesten samenwerken. Op donderdag was het zulk lekker weer dat we samen met groep 5 met water op het plein hebben gespeeld. Dat was lekker afkoelen! 

Ook op vrijdag is er nog hard gewerkt. In de middag hadden we gelukkig gym en konden we daarna nog even kiezen bij het bord. 

.

Nieuws uit groep 5 

De eerste week is alweer voorbij! We moesten best wel wennen. Aan het lokaal, want daar zaten we ook in groep 3. Aan de nieuwe stagiaire, juf Leonore, die op maandag en dinsdag in de klas is. Aan meester Arend-Jan die de pauze boven en de gymtijd op vrijdag vergat. En natuurlijk aan weer hard werken in de klas. Deze week werkten we samen aan een veilige groep door elkaar beter te leren kennen. Vooral Wael die nieuw is in de groep! We leerden om getallen tot 1000 goed aan de getallenlijn vast te maken. En oefenden veel woorden met aan het einde –nk en –ng. Elke ochtend lazen we stil in onze nieuwe boeken uit de bieb. Escher vierde donderdag al als eerste zijn achtste verjaardag Die hete middag spoten we hem en elkaar flink nat op 't plein met waterpistolen. 't Was een leuke eerste week samen!

 

Nieuws uit groep 6 

We zijn weer van start gegaan! 
Wat was het fijn om alle kinderen te zien en om ze te leren kennen. We hebben drie kinderen erbij in groep 6: Kholod en Keenan uit de taalklas  en Aya is nieuw op de Singel. 
Maandag zijn we vooral bezig geweest met de vakantie ervaringen aan de hand van tekeningen en verhalen. Ook hebben de kinderen een soort rapport over zichzelf gemaakt, zo kunnen de meester en juf alle kinderen goed leren kennen. 
De rest van de week is er alweer hard gewerkt. De hersenen moeten weer aan het werk gezet worden want het is weer tijd voor rekenen, taal, spelling, geschiedenis enzovoorts. 
Het was een fijne eerste week, we gaan er met zijn allen een leuk schooljaar van maken!
 
. . .
Nieuws uit groep 7

Groep 7 is in deze Gouden weken heerlijk zonnig gestart. Op woensdag mochten we meteen naar de schooltuinen en konden we courgettes oogsten, bonen en ons verwonderen over de grootte van onze zonnebloemen. Die waren helaas wel al helemaal verdord, maar de zaadjes zaten er bij sommige leerlingen nog in. We maken ons klaar voor een superleerzaam jaar. Aan de kwaliteiten die je daarvoor nodig hebt zal dat niet liggen. Groep 7 heeft er 5 uitgekozen die voor hen het allerbelangrijkst zijn om er een topjaar van te maken; we zijn netjes zorgzaam, eerlijk en behulpzaam en we hebben discipline! We hebben er zin in!

 

 . .

Nieuws uit groep 8 

Wat een week, druk druk druk.
Kinderen moeten nog even wennen maar dat gaat goed komen. Kinderen werken hard, dat is mooi. 
Elke dinsdag en vrijdag is er gym dus niet de gymspullen vergeten.
Aanstaande week gaan we kennismaken met elkaar. Even een reminder voor de ouders die nog niet hebben ingetekend, even intekenen via Schoudercom!!
Ook is er een nieuwe meester in de klas, meester Rixt. Hij zal ook bij de kennismakingsgesprekken aanwezig zijn.
 
Tot volgende week,
 
Meester Rixt en mester Willem
 
Nieuws uit Taalklas 1
In Taalklas 1 zijn we al hard aan het werk in de klas.
We leren elkaar kennen maar we leren ook waar alles is in Het Gebouw. We hebben een speurtocht door De Singel gedaan.
 
  .
Happy birthday!

.

Onze jarigen:

 

7 augustus - Misha Kovylin uit Taalklas 1 

13 augustus - Rahma Mofde al Saleh uit groep 3

17 augustus - Polina Pryhoda uit Taalklas 1 

19 augustus - Haru Takeshita uit groep 7

20 augustus - Maksym Balduiev uit Taalklas 2 

22 augustus - Fares Alghazali uit groep 7 

24 augustus - Mohammed Bensaïd uit groep 8 

25 augustus - Escher Spoor uit groep 5 

26 augustus - Mohammed Bouda uit groep 4