Inloggen

preview

Welkom op De Singel

.

 

Deze kinderen zijn bij ons op school gestart: 
 
David Oganisyan in de Taalklas UA
Milena Oganisyan in de Taalklas UA
Maxim Balduiev in de Taalklas
Anastasia Mihaleva in groep 1 
 
Wat fijn dat jullie bij ons op school zijn gekomen, we wensen jullie veel plezier op De Singel!
 
Nieuws uit groep 8
Beste ouders,
 
Wat hebben de kinderen genoten van het Project Baas van Morgen georganiseerd door JINC.
Ben trots op ze. De echte bazen waren ook zeer positief.
 
Aanstaande maandag sluiten we project met de studenten af en zullen we een feestelijk afsluiting hebben in de aula van Het Gebouw. De kinderen hebben in een serie lessen plannen gemaakt en zullen die dan presenteren. Zie bericht hier onder.
 

Beste mensen,

 

Afgelopen maanden is groep 8 bezig geweest met een project van stichting van MOVE met het thema ‘natuur & milieu’ om zo de leefbaarheid in de wijk te verbeteren. Via stichting MOVE zijn we gekoppeld aan studenten en samen hebben we tegelstickers ontworpen. Dit willen we graag aan jullie laten zien onder het genot van een hapje en een drankje op maandag 20 juni om 14.00u in de aula van basisschool de Singel. Het zal tot ongeveer 14.45u duren.

Hopelijk tot dan!

 

Lieve groetjes,

 

Groep 8 – basisschool de Singel

 

Nieuws uit de Taalklas

De Grote Rekendag was woensdag 15 juni.
De taalklas heeft samengewerkt met groep 5. Het onderwerp was bouwen en het beroep architect stond centraal.
We hebben geleerd over lengte, breedte en hoogte. We weten nu wat een kubus is en hoe je die kunt tekenen. We hebben zelfs een kubus van 1m bij 1m gemaakt.
Ook is er een spel gespeeld, het heet De timmerman, uw kind kan vast vertellen hoe dit spel gaat.
Er waren ook veel dozen en met deze dozen mocht gebouwd worden.
Het was een hele leuke en leerzame dag, veel kinderen willen later architect worden!!
 
 . .
Nieuws uit groep 4 

In groep 4 hebben we de afgelopen tijd veel verschillende dingen gedaan en hard gewerkt! We hebben geoefend met de digitale tijden. Dat is echt nog niet zo makkelijk! 1 uur kan op de digitale klok 1:00 zijn maar ook 13:00 (12+1 = 13). 

 

Afgelopen woensdag hebben ook wij meegedaan aan de Grote rekendag. We waren architecten en hebben van alles gemeten en gebouwd. We hebben ook bijzondere gebouwen bekeken en gezocht naar de vormen die er verstopt waren. 

 

Zondag is het vaderdag. Uiteraard hebben wij hiervoor iets gemaakt. De kinderen mogen dit zondag aan hun papa's geven (of een aantal kinderen geven het aan iemand anders). We hebben hard ons best gedaan, maar wat het is blijft natuurlijk nog even geheim! 

. .

Nieuws uit groep 1-2

Op woensdag 15 juni deden we in school mee aan de grote rekendag. Het thema voor de kleutergroepen was "de dierentuin". In de dierentuin waren de dieren toe aan nieuwe hokken en deze hokken hebben de kinderen van groep 1 en 2 gebouwd. Bij het bouwen van de hokken mochten de kinderen zelf kiezen welke materialen ze wilden gebruiken en op welke manier ze de materialen aan elkaar wilde verbinden. Er is met groot enthousiasme gebouwd, gemeten en geteld met uiteindelijk een prachtig resultaat, nieuwe hokken voor alle dieren.

 

. . .

Nieuws uit groep 7

Afgelopen woensdag hebben we De Grote Rekendag gehad. Tijdens deze Rekedag moesten we een Tiny House ontwerpen. We hebben een plattegrond gemaakt met een keuken, w.c., badkamer, toilet, eettafel, zitruimte en slaapkamer en dat allemaal in een superkleine ruimte. Een plattegrond en voorgevel waren voldoende. Maar aan het eind van de ochtend hadden ze allemaal een maquette gemaakt. Geweldig toch, top.

. .

Nieuws uit groep 5

Na de hemelvaart vakantie hebben we de kinderen, die deel hadden genomen aan de leesbingokaart, in het zonnetje gezet. Dat verdienden ze. Zij ontvingen een leesdiploma. Deze kinderen hebben alle dagen in de vakantie een kwartier per dag gelezen. Leuk maar vooral ook heel goed! Lezen in vakanties blijft heel belangrijk. Zowel voor het technisch lezen, maar ook voor het begrijpend lezen en de woordenschat. Daarnaast leer je ook veel van de wereld om je heen.

Woensdag hadden we de Grote Rekendag. Dat is leuk rekenen! We waren voor één dag architect. We leerden tekenen in 3D en op schaal. We ontwierpen ons eigen huis. Zo goed voor je ruimtelijk inzicht. Deze Rekendag werkten we allemaal samen met iemand van de Taalklas. Zo leren we elkaar kennen en elkaar te helpen. Ook dat is leerzaam. 

 

. .

Nieuws uit groep 3 

Het zijn een drukke paar weken geweest in groep 3. We hebben kern 10 van veilig leren lezen afgerond, daarin oefenden we moeilijke woorden als zwaai, sproei,zwaluw, boten, sla, leeuw en glasbak. We hebben alle cito's gemaakt. En we hebben gisteren nieuwe leesboekjes uitgezocht op de nieuwe Avi niveaus. 

 
Ook hebben we samen met Andre het astronautje over de ruimte geleerd. Je komt er met een raket, het heelal is oneindig, je zweeft omdat er geen zwaartekracht is, de aarde draait om de zon, de maan draait om de aarde en de zon is een reuze vuurbal. 
 
Wat een leuke weken waren dat weer!
Happy birthday!

.

Onze jarigen:

 

2 juni - Yousra Farih uit groep 1 

4 juni - Deborah Scholten uit groep 7 

9 juni - Tallulah van der Ploeg uit groep 3 

14 juni - Adam Ahannay uit groep 6 

14 juni - Ronja Brunner uit groep 8 

16 juni - Younes Hadef uit groep 2 

21 juni - Ayah Samarah uit groep 8 

24 juni - Dlovan Saleh uit groep 8 

24 juni - Eben Kharistan uit groep 4 

25 juni - Thijten de Kruijff uit groep 7 

26 juni - Skye Splinter uit groep 3 

28 juni - Isa Lord uit groep 8 

29 juni - Youssef Fahchouch uit groep 8 

29 juni - Siena Skye Howe uit  groep 3