Inloggen

preview

Welkom op De Singel

.

 

Deze kinderen zijn bij ons op school gestart: 
 
Kristina Yastremka in groep 1 
Myra Kyeyune in de Taalklas 
Misha Kyeyune in de Taalklas
Volodymyr Meshcheriakov in de Taalklas
Lera Lashkova in de Taalklas
Maksym Vasyliuk in de Taalklas
Emily Odyntsova in de Taalklas
Misha Kovylin in de Taalklas
Danja Ivanyk in de Taalklas UA
Ivan Podlesniak in de Taalklas UA
Polina Pryhoda in de Taalklas UA
Anastasiia Maziazh in de Taaklas UA
Matvii Nosenko in de Taalklas UA
Dasha Stepanova in de Taalklas UA
Roma Rososhyk in de Taalklas UA
Alina Torska in de Taalklas UA
Viktoriaa Politun in de Taalklas UA
Kristina Sadoieva in de Taaklas UA
Pavlo Maziazh in de Taalklas UA
Mykyta Nosenko in de Taalklas UA
Arina Tkachenko in de Taalklas UA
 
Wat fijn dat jullie bij ons op school zijn gekomen, we wensen jullie veel plezier op De Singel!
 
Nieuws uit groep 4

Afgelopen week hebben wij iets nieuws gedaan met rekenen. Zo hebben we een uur lang gewerkt in een circuit. Er waren vijf onderdelen waar we aan hebben gewerkt. Op de laptop en vier verschillende spelletjes die allemaal te maken hebben met de tafels. Dat was hartstikke leuk en we hebben hard gewerkt. 

 

Vorige week donderdag was juf Merel in groep 4. Samen met de kinderen heeft zij gezellige bijen gemaakt. De achtergrond met ecoline, de bij geverfd en de vleugels gevouwen van crêpe papier. Onze kapstok ziet er weer helemaal gezellig uit! 

.  . .

Nieuws uit groep 6 

Deze twee weken voor de Citos staan bij groep 6 in het thema van hard werken en leuke dingen doen. De eerste dag na de vakantie hebben de kinderen een leuke en leerzame fietsles gehad. Ze hebben een route door de wijk gefietst waarbij ze alle regels hebben moeten gebruiken die zij het afgelopen jaar op school hebben geleerd en geoefend. 
 
Uiteraard hebben we in de klas ook een mooi moment gehad om Eid al-Fitr/ Suikerfeest nog even met elkaar te vieren en verhalen hierover te delen. 
 
Vandaag hebben de kinderen voor het eerst echt geoogst bij de schooltuinen. Ze hebben allemaal een mooie tas vol spinazie mee! 
   .
Nieuws uit groep 1-2
In de afgelopen week zijn we bij de kleuters begonnen met het thema 112. We willen de kinderen leren welke taken bij de verschillende hulpdiensten liggen en hoe ze deze verschillende taken uitvoeren. Hierbij maken we gebruiken van boeken, beeld en spel. De beide huishoeken zijn veranderd in een brandweerkazerne en een politiebureau met politiecel en op de gang is er een echt ziekenhuis gekomen. Op maandagochtend hebben juf Marianne en juf Rosanne een toneelstuk opgevoerd in de ziekenhuishoek om de kinderen te laten zien welk spel je kunt spelen. De kinderen hebben hier erg van genoten.
Tijdens het thema lezen we in groep 1  het boek 'Agent en Boef' en in groep 2 het boek 'Spuit 11' 
In de laatste week van het thema zal er ook nog iemand van de brandweer langskomen waarop we vragen kunnen afvuren.
. . . .
Nieuws uit groep 7
Afgelopen dinsdag hebben we het grote einddebat gehad. Aan de hand van een stelling moesten de kinderen tegen elkaar strijden met argumenten. De jury, bestaande uit V.W.O.-studenten, bepaalde dan wie zij het beste vonden. Daarbij lette de jury niet alleen op de inhoud, maar ook op de organisatie van het team, het luisteren naar elkaar en het respectvol omgaan met elkaar en de tegenstanders. Vooraf hadden de leerlingen een aantal lessen hierover gehad, die waren georganiseerd door de Debatunie en B+C.
 
Vorige week hebben de leerlingen de route van het verkeersexamen bekeken en geoefend. Op 8 juni hebben zij het verkeersexamen. Hun fiets moet dan aan de wettelijke eisen voldoen. Inmiddels zij een fietscontroleformulier meegekregen om de fiets te controleren. Volgende week krijgen ze de routekaart mee. Het is verstandig om samen met uw kind deze route nogmaals te rijden om zo naar de gevaarlijke plekken te kunnen kijken.
 
Vorige week hebben de leerlingen naar de voorstelling Blauwe Plekken gekeken. De voorstelling, in de speelzaal, ging over kind-mishandelingen.
Naar aanleiding van de voorstelling werd er gediscusseerd en tips mee gegeven.
 
Aanstaande vrijdag hebben we de laatste STAR-les. Deze lessen gingen over Samenwerking, sportiviteit, Teams, Acceptatie en Respect. Na de uitleg krijgen de leerlingen gym-oefeningen, die met het onderwerp te maken hebben.
 
Nieuws uit groep 5 

Deze twee weken na de meivakantie hebben we hard gewerkt. We herhaalden deze weken veel van wat we dit hele jaar hebben geleerd. Alles weer opfrissen. Daarnaast hebben we onze eerste topografiekennis opgedaan. Zo leerden we de 12 provincies en hoofdsteden. We bekeken de legenda bij de kaart en bespraken hoe belangrijk die is voor het lezen en begrijpen van een kaart. Heerlijk hebben we genoten van alle lekkernijen op 10 mei, toen we op school Suikerfeest nog een beetje vierden. Dank aan alle ouders daarvoor.

.  . .

Nieuws uit groep 3

Wat zijn we weer goed begonnen na de mei vakantie en de volgende vrije week staat al weer voor de deur! Vorige week hebben we het suikerfeest gevierd in de klas. Veel kinderen hadden wat meegenomen! Het was daardoor een feestelijke dag met heel wat lekkers gedurende de dag! Er werd ook nog Marokkaanse thee geschonken door de or. De lantaarntjes maakte het heel sfeer vol. We leren steeds moeilijkere woorden lezen. Het zijn woorden als bomen en bommen, geeuwen, nieuwste en uw. Best lastige woorden, we oefenen veel. Er wordt ook extra veel aandacht besteedt aan de verhaaltjessommen. Om wat afwisseling in de rekenlessen te hebben, gaan we regelmatig buiten bewegend leren. Op de foto's maken de kinderen plus- en minsommen met 2 dezelfde getallen en lange optelsommen door cijfers te gooien op het getekende dartbord. 
Maandag 30 mei gaan we naar het theater en zijn dan pas weer om 15.15/15.30 terug op school.
 
.  . .
Nieuws uit de Taalklas
In de taalklas zijn veel nieuwe leerlingen, 7 in totaal. Dit betekent dat we veel bezig zijn met activiteiten om elkaar te leren kennen.
We doen veel spelletjes en we zijn ook samen wezen sporten.
We kunnen elkaar nog niet altijd verstaan, maar tijdens deze activiteiten hebben we wel veel plezier en oefenen we ook het Nederlands!
. . .
. .
Nieuws uit groep 8 

Het begon allemaal op 11 mei. We stonden allemaal met volgepakte tassen klaar om te vertrekken. Er stond ons een ruim 30 kilometer lange fietstocht te wachten. Na een vermoeiende tocht waren we eindelijk bij het kamphuis aangekomen. De kamers werden verdeeld, de tassen werden uitgepakt en we hadden nog een even een momentje op te relaxen. Nadat we helemaal uitgerust waren, hadden de leerkrachten een spel voor ons bedacht: het kampspel. Het was echt heel grappig maar vermoeiend! Die avond had de moeder van Wadea kip met rijst gekookt. Het was echt super lekker! We hebben ‘s avonds ook nog bingo en weerwolven gespeeld. De volgende dag begonnen we met een warming-up en later op de dag hebben we wat waterspellen gedaan. Die dag zijn we ook nog even naar het zwembad geweest. Dat zwembad was trouwens ook ruim 8 kilometer verderop! Die avond kwamen alle leerkrachten op bezoek. Samen hebben we eerst patatjes gegeten en later slagbal gespeeld. Het is gelijkspel geworden. ‘s Nachts hebben we ook gezichtsmaskertjes opgedaan. De volgende dag was het al weer tijd om naar huis te gaan. Onze ouders kwamen ons opwachten op het schoolplein. Iedereen was heel moe maar we hebben het gehaald! 

 

Geschreven door Emine en Ronja 

. . .
.  .
 
Happy birthday!

.

Onze jarigen:

 

17 mei - Seraj Alali uit groep 1

19 mei - Joah Maina uit groep 6 

22 mei - Analeya Kogho uit groep 2

25 mei - Adam Salhi uit groep 2 

25 mei - Nour Al Madfahri uit de Taalklas 

26 mei - Tine Masse uit groep 4 

30 mei - Valentino Pasqualotto uit de Taalklas

31 mei - Ihsane Oulgout uit de Taalklas