Inloggen

preview

Nieuws uit groep 3

We zijn weer terug van onze wereldreis door Nederland, Schotland, Belarus, Polen, Turkije, Syrië, Egypte, Soedan, Marokko, Australië en Japan.

 
 We hebben in drie weken van alles over deze landen geleerd en zo ons zelfgemaakte paspoort gevuld met feitjes over deze landen. Daarnaast  hadden veel kinderen prachtige boeken, voorwerpen, kleding, sieraden, muziekinstrumenten, vlaggen en zelfs geld meegenomen naar school. Wisten jullie bijvoorbeeld al dat op de vlag van Belarus bijvoorbeeld een ridder staat en dat in Schotland elke familie een eigen patroon en kleurencombinatie op hun tartan en kilt hebben? En wisten jullie dat het Arabisch in Egypte wel bijna maar niet helemaal hetzelfde is als in Marokko of Soedan. Ook het eten in de Arabische wereld lijkt wel op elkaar maar er zijn onderlinge verschillen. We vonden het fascinerend allemaal.

We zijn naar het museum van Volkenkunde geweest waar we onder andere hebben geleerd over de Japanse theeceremonie. Wisten jullie bijvoorbeeld dat echt Japanse thee heel erg sterk is? 
 
De afsluiting van het project was vorige week woensdag. Samen met de leerlingen van groep 7 zijn de kinderen van groep 3 langs meerdere klassen geweest om opdrachtjes te maken over het project. In groep 3 maakten ze bijvoorbeeld aboriginal kunst uit Australië.  En vulden ze een vragenlijst in over alle werelddelen. 
Wat een goede samenwerking was dat!! 
 
; . 
 
Nieuws uit de Taalklas
Donderdag 14 april is de taalklas naar Museum Volkenkunde geweest. We kregen een les over Indonesië.
We hebben heel veel mooie dingen uit Indonesië gezien, ook hele bijzondere dolken of zwaarden, die noemen ze 'kris'. 
Sommige kinderen mochten originele Indonesische kleding aan.
Aan het eind van het bezoek mochten we spelen op Indonesische muziekinstrumenten (Gamelan) en ook het poppenspel met schaduwen spelen ( Wayang).
Het was heel interessant en nu willen we graag zelf Wayang-poppen maken en dan een spel ermee spelen.
 
.  .
. . .
Nieuws uit groep 4 

In groep 4 hebben we deze week iets stiekems gedaan... in de meivakantie is het namelijk moederdag. Daar hebben wij iets voor gemaakt, maar wat dat is, houden we natuurlijk nog even geheim! Er is een ding zeker. Iedereen heeft heel erg zijn best gedaan om er iets moois van te maken. We zijn erg benieuwd wat de mama's ervan vinden. De kinderen verstoppen dit ergens in huis en op zondag 8 mei geven zij hun cadeautje aan hun moeder. 

 

Verder hebben we deze week nog heel hard gewerkt en van alles afgemaakt voor de vakantie. We hebben onze boeken geruild bij de bieb, onze laatjes opgeruimd en het blok van rekenen en spelling afgemaakt. Zo kunnen we na de meivakantie lekker fris beginnen. 

 

Een hele fijne vakantie en tot 9 mei! 

 

. . .

Nieuws uit groep 5 
Groep 5 heeft drie mooie projectweken achter de rug. Centraal stonden bouwwerken over de hele wereld. Groep 5 heeft zelf ook een bouwwerk gemaakt: een heuse iglo. Daar komt veel bij kijken: samenwerken, ruimtelijk inzicht, en techniek. Hoewel het project is afgelopen, mag de iglo voorlopig nog niet weg. Het project werd klassendoorbroken afgesloten. Zo leuk om bij elkaar in de klas te kijken.
Deze week is er in groep 5 een nieuwe stagiaire gestart: Mona Milani. Zij heeft al eerder bij ons in groep 3 en bij de kleuters stage gelopen. Nu komt ze nog tot de zomer in groep 5 meekijken. Welkom Mona!
Helaas gaat meester Shad na de meivakantie op een andere school werken. Wij als groep 5 gaan hem erg missen. Iedereen heeft een persoonlijk afscheidswoordje voor hem geschreven.
Dat hebben we samengevoegd in een mooi afscheidsboek. We waren zo blij dat hij deze week nog met groep 5 kwam knutselen. U zult nog zien wat dat wordt!
Tot slot zijn we trots op de kanjers die meededen met het schoolvoetbaltoernooi. Goed gedaan groep 5!
 
. . . .
. ,
Nieuws uit groep 8 
Kinderen van groep 8 maken  deze week de Dia Toets.
 
Wat vonden we ervan?
 
Isa: Ging wel oke maar was best moeilijk.
 
Emin: Ging goed het was makkelijk
 
Dlovan: Niet makkelijk maar ook niet moeilijk
 
Ronja: Ik vond het best makkelijk, maar bij sommige vragen moest ik wel even nadenken. Woordenschat en spelling waren wel een stuk makkelijker dan de andere vakken.
 
Emine: Ik vond het best wel leuk en makkelijk. Ik vond ook dat de diaproeftoets veel  
moeilijker. Ik was best wel verbaast daarover. 
 
Aymen: Ik vond het best wel goed gaan rekenen was niet zo moeilijk maar ook niet makkelijk. Begrijpend lezen is ook niet erg moeilijk.
 
De kinderen hebben heel erg hun best gedaan. Nu moeten we rustig op de uitslag wachten.
Jullie zijn toppers!!!!
 
Juf Femke en meester Willem
 
.
Nieuws uit groep 1-2

Op donderdag 21 april kwam Juf Rosanne samen met haar dochter Saar in groep 1 en 2 langs. We hebben de kleine Saar kunnen bewonderen, veel nieuwsgierige vragen kunnen stellen aan juf Rosanne en we hebben een liedje gezongen voor Saar. De kinderen hadden erg uitgekeken naar het bezoek en waren zichtbaar onder de indruk. 

. .

Bericht van de Medezeggenschapsraad: vertrek Evi

Helaas gaat Evi ons verlaten. Als MR hebben we altijd prettig met Evi samengewerkt, waarvoor veel dank. Tot de zomer zal Harmanneke, directeur van de Springplank, Evi vervangen. Na de meivakantie zal iedereen Harmanneke kunnen zien op De Singel. Als MR zijn we inmiddels in gesprek met SCOL om te bekijken wat voor directeur de school en de kinderen nodig hebben na de zomervakantie.

In de MR zitten Marjolein (moeder van Kanok), Anita (moeder van Abel en Aukje) en meester Willem. Tijdens het zwangerschapsverlof van juf Marleen zit juf Marjolijn in de MR. Als er vragen zijn over het werk van de MR kan er natuurlijk altijd met ons contact worden opgenomen.    

 

Happy birthday!

.

Onze jarigen:

 

22 april - James Howe uit groep 5 

25 april - Aimad Bouda uit groep 7 

30 april - Ranim Barij uit groep 3 

1 mei - Imane Sbaai uit groep 1

2 mei - Malak Obadi uit groep 5 

4 mei - Joumana Beraich uit groep 3 

5 mei - Hez Saleh uit groep 5 

5 mei - Wael Mofde al Saleh uit de Taalklas 

6 mei - Zain Al Hommada uit groep 5 

8 mei - Emine Paauw uit groep 8 

9 mei - Jones Ehigiene uit de Taalklas 

11 mei - Shino Inoue uit groep 3 

12 mei - Aymen Obadi uit groep 8