Inloggen

preview

Nieuws uit groep 3 

In groep 3 zijn we na de voorjaarsvakantie gestart met het houden van vertelbeurten. De kinderen krijgen een mooie regenboogtas mee naar huis. Ze stoppen daar 3 dingen in waar ze in de klas iets over willen vertellen. Dat kan van alles zijn, tot nu toe hebben we al een knuffel, glitters, een foto, een boek, een flesje parfum en een paar schoenen gezien.
Naast dat het heel leuk is om zo te kunnen laten zien waar je trots op bent, is het een hele goede oefening in jezelf presenteren voor de klas. Duidelijk praten, mooie zinnen maken, een goed verhaal vertellen oefenen we allemaal. De andere kinderen stellen na afloop vragen en we sluiten de vertelbeurt af met complimenten!
 
. . .
Nieuws uit groep 1-2
De kinderen uit groep 1 en 2 hebben verkeersles gehad. Er waren verschillende verkeerssituaties nagebootst die de kinderen konden oefenen. Op de fiets of de step ging dit al heel goed. Het was leuk dat veel kinderen een eigen fiets meegenomen hadden.
Er was een oversteek met stoplicht, een zebrapad waar de kinderen moesten kijken of er iemand over ging steken en er was een slalom-oefening. Het was een hele leuke en leerzame ochtend.
. . . .
Nieuws uit de Taalklas
In de taalklas leren we niet alleen Nederlands. Wij zijn ook druk met rekenen. We rekenen niet altijd op papier, we doen ook veel rekenspellen. 
Deze week is ons rekenonderwerp meten. We meten bv welke toren het hoogst is.
 
. . .
Nieuws uit groep 7
Afgelopen vrijdag was er een Cash & Trash markt in de aula van Het Gebouw. Groep 7 was uitgenodigd voor een gastles over duurzame kleding. Later konden spulletjes worden geruild, die je zelf niet meer nodig had. Sommige kinderen hadden knuffels of speelgoed bij zich, die ze eigenlijk toch niet meer gebruiken. Ook konden fietsen en kleding worden gerepareerd.
 
Volgende week donderdag 31 maart gaan de kinderen het theoretisch verkeersexamen 2022 doen. De afgelopen weken is er al veel geoefend met oude examens. Ook kunnen kinderen op de site van VVN oefenen.
 
.
Nieuws uit groep 4

In groep 4 hebben we vorige week samen met meester Arend Jan soep gemaakt! 
We hadden bleekselderij, tomatenpurree, wortel, water en bouillonblokjes. We hebben zelf de bleekselderij gesneden. De wortel hebben we eerst geschild en daarna in kleine stukjes gesneden. Alle ingrediĆ«nten hebben we in de pan gedaan en toen moest er flink geroerd worden. Alles wat overbleef hebben we in een bak gedaan en ging meester Arend Jan naar de dieren brengen. 

De hele klas rook heerlijk naar soep!

 

. .  . . .

Nieuws uit groep 8 

Nieuws uit groep 6

Groep 6 heeft het maar druk gehad de afgelopen weken! Een verkeersles, rapporten mee naar huis, het theater, een mini thema en ook nog eens rapportgesprekken tussendoor. De eerste week terug hadden wij gelijk een verkeersles op vrijdag, het was heerlijk weer en de kinderen hebben echt hun best gedaan. Maandag de 14e zijn we met de klas naar de voorstelling De Tovenaar van OZ geweest in de Leidse schouwburg, het was heel magisch! De kinderen zijn vorige week gaan leren over het zonnestelsel: welke planeten zijn er in ons zonnestelsel en wat zijn de kenmerken van deze planeten. Echt heel knap! 

Woensdag heeft groep 6 een bezoekje gehad van de mensen van de schooltuinen. Zij hebben een korte uitleg gegeven over wat zij daar gaan doen. De kinderen hebben er zin in! Vanaf 5 april gaan wij elke woensdag ochtend naar de schooltuinen. Meer informatie hierover volgt. 

Groetjes,
Juf Denise en Juf Femke.
 
  .. . .
Nieuws uit groep 5 

Het was fijn alle ouders te spreken op de rapportgesprekken en wat goed dat bij een aantal gesprekken ook de kinderen al meekwamen. Vanaf groep 6 is dat namelijk de bedoeling dat dat altijd gebeurt. Voor alle kinderen blijft het belangrijk thuis te lezen. Elke dag. Dat helpt enorm bij het begrijpend lezen. Tafels en klok kijken is en blijft belangrijk om goed te kunnen bij rekenen. Dat vraagt wel eens om extra oefening.

Wat een bof dat het deze week het weer zo mooi is. Dat is heerlijk buiten spelen! De lente is mooi gestart. Vorige week hebben we  jonge dieren in de lente geschilderd. Daar word je toch helemaal blij van.

Verder leren we de hele dag door. We weten via begrijpend lezen nu zoveel meer over ons zonnestelsel. Bij taal zijn we druk bezig de beginselen van werkwoordspelling te leren. We leren hoe we een heel werkwoord kunnen herkennen. Hoe je de ik-vorm toepast. Bij rekenen hebben we nieuw behandeld hoe je grammen kunt omzetten in kilogrammen. We weten heel goed nu dat 1000 gram hetzelfde is als 1 kilogram.

Vandaag zijn we gestart met het project Recycle Valley. Dit is een lesprogramma over zwerfafval. We krijgen in totaal 5 lessen tot de meivakantie. Vandaag was de eerste les. U hoort er snel meer over.

 

. . .

 

, ,

Happy birthday!

.

 

Onze jarigen: 

 

3 maart - Kaia Spoor uit groep 6 

8 maart - Ouiame Beraich uit groep 8 

13 maart - Sarah Mohamed uit groep 5 

17 maart - Sandy Mohamed uit groep 3 

17 maart - Margarita Nedomovna uit de Taalklas

20 maart - Sham Alghazali uit groep 4 

21 maart - Maisam Sbaai uit groep 7 

23 maart - Ibrahim Kante uit groep 6 

25 maart - Ghazal Alali uit groep 8

25 maart - Mohammed Alali uit groep 8 

26 maart - Sara Hashas uit groep 2