Inloggen

preview

Welkom op De Singel!

 

.

 

Deze kinderen zijn bij ons op school gestart: 

Seraj Alali in groep 1 
Thomas Szubryt - Orzechow in groep 1 
Hajar Fahchouch in groep 1 
Aiden Blignaut in de Taalklas
 
Wat fijn dat jullie bij ons op school zijn gekomen, we wensen jullie veel plezier op De Singel!
 
Nieuws uit groep 8

De leerlingen van groep 8 hebben de afgelopen week een adviesgesprek gehad. Mooie gesprekken en mooie adviezen. Nu moeten ze gaan kiezen welke school het beste bij hun niveau past. Een belangrijke keuze voor de weg naar de toekomst.

Goed nadenken, bezoek de websites en gaan er eventueel even langs als dat mag. Laat de juf en de meester weten waar jullie keuze opgevallen is. Dit kun je doen via Schoudercom,  daar staat een bericht klaar waar jullie die vraag kunnen beantwoorden.

Denk eraan dat dat voor 15 maart moet gebeuren!!!!!!!!

 

Heel veel succes met het kiezen van je volgende school.

 

Juf Femke en meester Willem

 

. . . .

. . .

Nieuws uit groep 1-2

In groep 1 en 2 hebben we vorige week het thema dierentuin afgesloten en werken we vanaf deze week over het thema "Jij en ik zijn samen wij". We besteden hierbij veel aandacht aan hoe we met elkaar omgaan. We besteden onder andere aandacht aan de verschillende emoties en het herkennen hiervan bij jezelf en bij een ander kind. Hierbij lezen we ook prentenboeken die passen in het thema. Twee daarvan zijn "Een voor jou en twee voor mij" van Jorg Muhle en "Mag ik meedoen" van John Kelly.

 

.. .

Nieuws uit groep 5

Groep 5 leert op dit moment enorm veel nieuwe dingen. Zo leren we bij taal wat het onderwerp van een zin is, wat hele werkwoorden en voorzetsels zijn en ook al wat een zelfstandig naamwoord is. Bij rekenen hebben we al kommagetallen gehad! Ook lezen we steeds dikkere boeken. Zo goed. De klas is weg van de boeken van de Waanzinnige Boomhut en de boeken van Tom Groot. Het leesplezier neemt toe.
Bij Kwink hadden we een heel moeilijke opdracht: zet van 7 speelkaarten een mooi bouwsel in elkaar binnen 1 minuut. Dat lukte niemand binnen 1 minuut. Het gaat er dan om om door te zetten via helpende gedachtes en niet verdrietig te worden door niet-helpende gedachtes dat je het niet kan. 1 Team lukte het na veel proberen: hoe blij ben je dan dat je hebt doorgezet.

.  . .

Nieuws uit groep 4

In groep 4 hebben we de afgelopen week hard geoefend met het leren van de klokken. Dat is soms nog best wel moeilijk. Vorige week hadden we het verhaal van Septem gelezen. Septem is een spin die altijd te laat komt. Zijn moeder geeft hem om elke poot een horloge, zodat hij niet meer te laat hoeft te komen. Er is alleen één probleem: Septem kan nog niet klokkijken. Deze week zijn we daarmee verder gegaan. Nu hebben we zelf een klok ingevuld en geoefend met een klok waarbij de grote wijzer kwijt is. Want zelfs met alleen de kleine wijzer kun je al heel goed zien hoe laat het ongeveer moet zijn. 

 

We zijn begonnen met het boek 'De krijtjes staken'. De krijtjes van Teun zijn boos en ieder krijtje heeft daar zijn reden voor. Deze week ging het over het rode krijtje. Hij was het zat dat hij zoveel moest kleuren en hij vond het oneerlijk dat hij veel meer moest doen dan de andere krijtjes. Samen hebben we ontdekt wat het rode krijtje dan allemaal moest kleuren. 

 

. .  . .

Nieuws uit groep 3

Hoeraaa!!!
Groep 3 heeft het letterdiploma gehaald!
Na heel veel oefenen met alle klinkers, medeklinkers, korte en lange klanken en twee teken klanken kan groep drie al heel veel woorden lezen.
Dinsdag hadden we het letterfeest in de klas. Gelukkig waren alle kinderen weer uit quarantaine en hadden we weer voor het eerst een complete klas! Dat was wel super leuk!
Spelletjes, een letterspeurtocht, limo, letterkoekjes en het diploma werd door Evi uitgereikt,  het was een super gezellige middag. Wat zijn wij trots op groep 3!!
En we zijn nog lang niet klaar met lezen.
Volgende week is het weer feest in de klas: Carnaval!!
 
. . .

 

Happy birthday!

.

Onze jarigen:

 

18 februari - Lean Samarah uit groep 1 
20 februari - Manal Boky uit groep 7 

22 februari - Zeteo Kharistan uit groep 7 

24 februari - Ayah Sbaai uit groep 3 

24 februari - Jenarsan Tharmakulasingam uit groep 5 

26 februari - Khalda Alnour uit groep 3