Inloggen

preview

.

Nieuws uit groep 3

Groep 3 is helemaal in de kerststemming! Een prachtige kerstboom, mooie kerst knutsels, kerstlichtjes die de hele klas verlichten en een advent kalender op de deur met hele leuke kerst activiteiten. En we lezen mooie advent verhalen voor.
We zijn ook naar de kerk geweest om daar naar de kerststal te kijken. In deze kerk staat de grootste kerststal van Leiden. We hebben Jozef, Maria, de herders, de 3 koningen en de engelen gezien. Het kindje Jezus lag nog niet in de kribbe, want Hij wordt pas met kerst geboren. Het was een heel leuk en leerzaam bezoek.
Groep 3 is veel aan het oefenen met de verliefde harten, buurgetallen en verhaaltjes sommen. Dat hebben we deze week gedaan met kerstbomen, kerstballen en kerstverhaalsommen.
Het boek "de kleine kerstboom" hebben we uitgebreid behandeld. De kinderen kunnen jullie wel vertellen wat er met de kleine kerstboom gebeurt in het prentenboek.
Vorige week zijn we naar de bibliotheek geweest. Er zijn heel veel mooie boeken uitgezocht, boeken op leesniveau maar ook mooie informatie boeken. De kinderen lezen hier enthousiast in. Blijven jullie ook oefenen met lezen met je kind in de vakantie?!
Merry christmas & happy new year juf Bettine en juf Lisette
 
. . .
Nieuws uit groep 6

Groep 6 heeft een klein poosje thuisgezeten maar gelukkig was iedereen weer gezellig op school om de surprises en cadeautjes van de Sint uit te pakken. Vrijdag 10 december hebben we surprises uit mogen pakken en hele mooie gedichtjes gelezen! Er zaten echte kunstwerken tussen. Deze week was het toch wel een beetje zwaar: een toets en nog een toets, maar gelukkig tussendoor wel even tijd voor een lekker kopje thee en een advent verhaaltje of twee. Een week eerder kerstvakantie vinden ze aan de ene kant wel leuk maar aan de andere kant ook weer niet. Gelukkig is er vrijdag nog een gezellige kerstlunch met de hele klas, voordat we elkaar drie weken moeten gaan missen. 

 

Heel veel liefs uit Groep 6!! 

Groetjes, 

Juf Denise en juf Femke 

. .  . .

Nieuws uit groep 1-2

Op woensdag 15 december werkte juf Rosanne haar laatste dag. Ze mag nu genieten van haar zwangerschapsverlof en zal pas in mei 2022 weer op school verschijnen.
Op deze woensdag hebben we haar verwend met cadeautjes en een slinger met rompertjes. Op deze rompertjes hebben de kinderen de naam van de baby voorspeld en we hopen natuurlijk dat de goede naam er bij zal zitten. Juf Rosanne trakteerde de kinderen op beschuit met muisjes en deze mochten ze zelf smeren en bestrooien. Het was een hele gezellige ochtend.

 . . .

Nieuws uit groep 4

In groep 4 hebben we de afgelopen week van alles gedaan in de kerstsferen. In de ochtend begonnen we met lezen nog een beetje in het donker en gezellig met de lampjes aan. Op het bord stond een haardvuurtje. Op maandag hebben we met juf Jerina een kerstliedje gemaakt met instrumenten. Op dinsdag hadden we een dansworkshop van BplusC over de Notenkraker. Tijdens deze workshop hebben we een Russische dans geleerd die hoort bij het verhaal van de Notenkraker. Verder hebben we onze mooie stalletjes afgemaakt, een duif met een kerstwens of je mooiste kerstwoord erop, kaarten versierd voor vluchtelingen die net in Nederland zijn en er is ook nog hard gewerkt deze week. Soms hadden we op de achtergrond rustige kerstmuziek aan. Dit was erg gezellig en we werden er eigenljik ook heel rustig van. 

 

Voor iedereen een gezellige vakantie. Rust lekker uit en we zien elkaar weer in 2022!

 

Liefs,

 

Juf Marije 

 .  . .

Nieuws uit groep 7

Vorige week hebben we onze tweede Star-training gehad. Dit keer ging de training over Teamwork. Hoe moet je met elkaar samenwerken, welke afspraken maak je, welke kwaliteiten zet je in, hoe moedig je aan, hoe bereik je je doel ? En hoe laat je dat je dat zien.
 
Afgelopen week hebben we een vuurwerkles gekregen van de wijkagent. Hij heeft verteld wat wel mag en wat niet en natuurlijk kwamen ook de gevaren van vuurwerk aan bod.
 
Wist u dat:
Zeteo en zijn team bij een landelijke finale schaken, vijfde is geworden. Top.
William een prijs heeft gewonnen met het maken van een filmpje over nepnieuws. Klasse
 
A.s vrijdag vieren we kerst in de klas met een kerstlunch en een film. We maken er een gezellige dag van.
 
Alvast een prettige kerst en een gelukkig nieuwjaar gewenst.
 
Meester Aart
 
.
Nieuws uit groep 8 
. . .

Happy birthday!

.

Onze jarigen:

 

19 december - Jaylinn de Laat uit groep 5 

23 december - Abel Mulder uit groep 5 

26 december - William Tomeh uit groep 7 

30 december - Wiam Farhan uit de Taalklas 

30 december - Adam Bouzzit uit groep 6 

31 december - Layla Hadef uit groep 7